På bussholdeplassen ved Ringveien i Oslo. Flybussen er første etappe på reisen til Peru.
Det smakte godt med kaffe da vi var på plass ved gaten der vi ventet på flyet til Amsterdam.

Nå var endelig dagen kommet da ferien skulle begynne for Lewi og Solfrid, og vi kunne sette kurs for Peru. Tre spennende og annerledes uker lå foran oss. Vi var tidlig oppe for å ta morgenflyet til Amsterdam med KLM. Det var godt med en kaffekopp da vi etter bussreisen, innsjekkingen og sikkerhetskontrollen nådde gaten i god tid før avreise.

Reisen gikk greit, også flybyttet i Amsterdam. Vel om bord i flyet på vei til Lima, var det bare å slappe av og håpe på litt søvn på den lange turen over havet. Vi fikk faktisk sove en del til og fra, så den tolv timer lange flyvningen gikk ganske fort. I Lima kom vi oss gjennom pass- og tollkontroll ganske raskt. Godt var det for nå var det kveld i Lima, og vi var trøtte. Vi overnattet på et bra hotell like ved flyplassen. Allerede neste morgen skulle vi fly videre til Tarapoto som ligger nordøst i Peru.

Her er vi på plass i flyet fra Lima til Tarapoto, en by som ligger i nord-Peru i områdene ned mot Amazonas jungelen.

På flyturen til Tarapoto den 8.september hadde vi utsyn til de mektige Andesfjellene. De høyeste toppene på rundt 6000 meter er alltid snødekte. Turen tok ca. 1 1/2 time. Det kjentes veldig varmt og fuktig i Tarapoto.

Fjelltopper i “La cordillera blanca” – “den hvite fjellkjeden” på vei nordøstover fra Lima
Vel framme i Tarapoto. Varmen slo i mot oss på flyplassen, og det var bare å pakke bort varmt tøy.

Vi kom fram på formiddagen til Tarapoto. Der hadde vi en fin ettermiddag i den historiske byen Lamas ikke langt fra Tarapoto. Lamas ligger vakkert til på en høyede og har en bydel der det fortsatt bor indianere.  

Utsikten fra Lamas over den vide jungeldalen der Tarapoto er sentrum for frukt- og grønnsakdyrking, ikke minst bananer og papaya.

Den første gangen Gro og jeg sammen med Maino og Lewi var i Tarapoto på gjennomreise på 70-tallet,var fjellsidene for det meste dekket av jungel. Men med stor tilflytting fra høylandet og også fra jungelen har byen vokst og også åkrene rundt byen.

En borg eller slott ble for lenge siden bygd i Lamas. Nå har en italiener restaurert hele bygningen, og det framstår svært vakkert. Her i resepsjonen er indianerkvinner fra Lamas på plass for å selge brukskunst. Taket er vakkert dekorert med fugler fra jungelområdene.


Borgen ligger nesten øverst i byen. Vi gikk nedover til vi kom til en plass midt i byen der det var oppvisning med musikk og dans. Vi satte oss på en benk og betraktet forestillingen før vi tok en bil ned til Tarapoto før kvelden kom. Her like sør for ekvator blir det mørkt ikke lenge etter 6 pm.

Det var varmt å gå rundt i gatene i Lamas. Da var det deilig med en pause i skyggen av det store taket laget av palmeblad mens vi så på danserne ute på plassen.
Fra taket på hotellet i Tarapoto var det vakker utsikt til solnedgangen denne 2.dagen i Peru.

Neste dag har vi avtalt skyss med en bil som skal kjøre oss de 36 milene til byen Chachapoyas lenger vest. Den ligger 2350 m.o.h., så der blir det et ganske annet klima enn i Tarapoto som ligger i lavlandet. Da blir det å finne fram det varme tøyet.